• Koje vino pokloniti posebnoj osobi

    Možda vam treba poklon za dragu osobu, za poslovnog partnera ili poklon zahvalnosti za osobu koju ne poznajete veoma dobro. Ovo je lista predloga koji vam mogu pomoći da napravite pravi izbor. 1. Vino za poslovnog partnera Châteauneuf-du-Pape Grande Reserve Papale je crveno vino, rustično, baršunasto, toplo na paleu, sa začinskim i aromama crnog voća. Napravljen …

    Još
  • Najlakši način za uparivanje hrane i vina -prema sortama

    Možda imate vino i želite da spremite hranu uz njega? Možda najviše volite neku sortu i želite da znate koja se hrana dobro slaže uz nju? A možda vam je potrebno da uparite vino uz jelo koje spremate.Karakteristike vina možemo primetiti prema sortama, pa prema tome i lako prepoznati hranu koja se sa njima idealno …

    Još
  • 7 pravila kako upariti vino i hranu

    Vino se najbolje slaže uz dobro društvo i jela napravljena sa ljubavlju. A kada uparite vino i hranu na pravi način, možete dobiti predivan spoj ukusa, mirisa, boja i osećaja.Usklađivanje hrane i vina je veoma kompleksno, ali postoje osnovna pravila koja je lako usvojiti. Pre svega, važno je znati da se prvo proguta zalogaj, a …

    Još
  • Letnja vina koja zbližuju, opuštaju i leče ljubavne muke

    Zima se šalila sa nama, a ovo leto je dugo bilo varljivo. Iako vremenske prilike nisu bile letnje, uživala sam u vinima koja zbližuju, opuštaju, podsećaju na detinjstvo, leče ljubavne muke i još mnogo šta. Omiljena letnja vina vode me od rodnog kraja, preko okruženja, Italije, čak do Novog Zelanda i nazad. Babich Sauvignon blanc Babich …

    Još
  • Kruške punjene plavim sirom i pistaćima i Tokajac petica

    Imamo čast da uživamo u jednom Tacinom ukusnom apetajzeru, za koji neki kažu da može biti i slatkiš. Uparili smo ga sa vinom Tokaji aszu 5 puttonyos.

    Još
  • Taljatele sa spanaćem „Moje gnezdo“ sa gorgonzolom i Pinot bianco Schulthausen

    Kada bih morala da odlučim koju bih hranu ponela na pusto ostrvo, to bi sigurno bila testenina. Ne samo zato što mi je testenina omiljena hrana, već i zato što se u maloj porodičnoj radionici za izradu domaće testenine „Moje gnezdo” prave posebne testenine, poželela sam da uparim jelo od testenine sa vinom. Ova testenina je posebna …

    Još
  • Šta je najvažnije kod degustacije vina

    U vinu postoji veliki spektar ukusa i aroma, ali kada degustiramo vino najbitnije je da obratimo pažnju na balans četiri faktora – kiseline, voćnosti, alkohola, a u crvenim vinima i tanina. Kiselina je kičma vina, naročito belog vina. U zavisnosti od vrste grožđa i klimata, kiseline su više ili manje naglašene, a to utiče na stil vina. …

    Još
Ažuriranje…
  • Nema proizvoda u korpi,