• DSC_0782

Brzi, šarmantni i pouzdani.

 

To su reči naših klijenata o nama.

Dobro došli u našu online prodavnicu vina iza koje stoji čitav tim.

Ja sam Danica Savić i biću vaš vodiš kroz ovaj svet vina. Ako ste, kao i ja, zaljubljeni u vina, na dobrom ste mestu.

Važno mi je da prava vina stignu do vas. Ili do vama važnih osoba. Znači mi da to bude brzo i sigurno. I da ste vi uvek zadovoljni.

Ali, hajde da vam ispričam kako je sve počelo.

Za moju ljubav prema vinu kriv je moj tata. Pozvao me je da radim sa njim i da uvozimo vina iz Makedonije. Bilo je to daleke 2000. godine. Kada sam prvi put otišla u vinariju Tikveš, dočekali su me ljubazni domaćini. A u holu zgrade, još uvek je stajala Titova bista. U kancelarijama su bile okačene Titove slike. Izgledalo je kao da je svet stao u osamdesetim.

Ali, bio je početak novog milenijuma. Kod nas su se pila vina sa Plantaža. Bio je veoma popularan Cabernet sauvignon Radovanović i Sauvignon blanc Kovačević. Na glasu su bili Tamjanika Miće Minića i Prokupac Gage Ivanovića. Gledali smo kako ove vinarije rastu i sada malo ko ne zna za njih. 

Ponuda nekada nije bila velika, a ljubitelji vina su bili željni i vina iz regiona. Tako smo počeli da uvozimo Pošip Čara sa Korčule i Dingač Matuško sa Pelješca. Kada nam se priključio i moj brat, postala su tražena i vrhunska vina iz Italije, Španije i Francuske. Tu su mehirići Prosecca, izvanredna vina iz regije Alto Adige, vina iz Riohe, Tokaja i Bordoa

Izgleda mi da se vinski svet širi kao čarobni kosmos. Danas pored vina novih domaćih vinarija, činimo da do ljubitelja vina stignu i fantastična Babich vina iz Novog Zelanda, kao i neka specijalna vina iz Kalifornije. Naša ljubav prema vinu presijava se i u srcima naših klijenata. 

Ponosna sam na naš izbor od preko 200 etiketa najboljih vina. Ovde možete videti i način kako da još suzite taj broj i izaberete samo vaše vino za određenu priliku. Na primer, ovde ćete naći crveno vino do 3000 dinara koje se idealno slaže uz biftek.

I šta bih još dodala o sebi… Volim druženje i zabavu. 

Hobi mi je pisanje. Dičim se svojim blogom gde vam pišem o raznim vinima, kao i o uparivanju vina i hrane.

Skriveni talenat mi je da znam da napravim dobro raspoloženje. Volim da preporučim sjajno vino. I srećna sam kada vam savršeno uparim vino i hranu. 

Možda vam treba pomoć pri izboru vina? Ili želite da proširite vidike i da otkrijete šta vam se još sviđa? Možda želite savet koje vino da pošaljete kao poklon?

Pomažem ljudima poput vas da uvek znaju koju hranu da spreme uz omiljeno vino. Takođe, uvek sam tu da vam kažem koje vino da pijete uz ono što imate na trpezi.

Sve to možete lako naučiti. Uz praksu, kao plivanje ili vožnja bicikla, znanje koje steklete degustacijom vina, nikada se ne zaboravlja.

A dok vi, sa samopouzdanjem, uživate u pravim vinima, ja se radujem.

 

Pogledajte srcem i otkrijte svoja vina u našoj online prodavnici.

Ažuriranje…
  • Nema proizvoda u korpi,