Ako zbog nekoga počnem češće da kuvam, to će biti zbog Tanje Miletić koja me inspiriše svojim receptima.
Na svom blogu “My Tasty Pot”, Taca od kuvanja pravi umetnost. Svoja jela fotografiše tako da vam pođe voda na usta kada ih gledate.
Njen moto je „Love&Food“, a sa nama deli ljubav i recepte za fantastična jela. Bilo da želite da napravite brze zalogaje, doručak, glavno jelo, salatu, čorbu ili dezert, na “My Tasty Pot–u” možete pronaći preko dvesta pedeset predivnih recepata i izabrati idelan za svoj obrok.
Apetajzer kruške sa plavim sirom i Tokajac
Sada imamo čast da uživamo u jednom Tacinom ukusnom apetajzeru, za koji neki kažu da može biti i slatkiš. Uparili smo ga sa vinom Tokaji aszu 5 puttonyos. Ovo vino je idealan par punjenim kruškama, jer je zrelo i intenzivno, sa sočnim slojevima aroma ananasa, kajsije, manga i vanile. Uživaćete u ovom spoju kada Tokajac ohladite na 12°C.
Poznat još od davnina kao vino kraljeva, Tokajac su slavili i mnogi pisci: Lav Tolstoj, Pablo Neruda, Balzak, Flober, Volter… Proverite zašto. A sada idemo na recept.
Kruške prepoloviti, izdubiti i izgrilovati sa obe strane. U kruške ubaciti komadiće plavog sira, pistaće, iseckanu nanu, i sve preliti medom. Ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni na desetak minuta. Izvaditi iz rerne, a onda ukrasiti nanom i medom.
Mera za društvo
Mera se poveća po potrebi i pozove se društvo. Ja čak nisam morala da zovem prijatelje, sami su najavili svoj dolazak kada sam im pričala o ovom jelu.
Zašto ga ne biste probali i vi? Recept ne može biti jednostavniji. A vino možete poručiti ovde.
Zamolila sam Tacu iz MyTastyPot da predloži recept koji bi se odlično slagao uz belo suvo vino Pošip Čara. Kako je nedavno od prijatelja iz Black Angus by Forte dobila “Osso buco” odlučila je da napravi savršen spoj vina i hrane. Osso buco je komad junećeg mesa koji u centralnom delu ima kost sa koštanom …
Kada bih morala da odlučim koju bih hranu ponela na pusto ostrvo, to bi sigurno bila testenina. Ne samo zato što mi je testenina omiljena hrana, već i zato što se u maloj porodičnoj radionici za izradu domaće testenine „Moje gnezdo” prave posebne testenine, poželela sam da uparim jelo od testenine sa vinom. Ova testenina je posebna …
Tinto de Verano vam se može svideti ako volite crvena vina, a na visokim temperaturama biste probali letnje osveženje. To je osvežavajuće piće sa pirinejskog poluostrva. Na ovaj način se u Španiji pije crveno vino u prolećnim i letnjim mesecima. U nekim regijama Španije lokalno stanovništvo pije Tinto de Verano, dok turisti biraju mnogo poznatiju …
Kruške punjene plavim sirom i pistaćima i Tokajac petica
Ako zbog nekoga počnem češće da kuvam, to će biti zbog Tanje Miletić koja me inspiriše svojim receptima.
Na svom blogu “My Tasty Pot”, Taca od kuvanja pravi umetnost. Svoja jela fotografiše tako da vam pođe voda na usta kada ih gledate.
Njen moto je „Love&Food“, a sa nama deli ljubav i recepte za fantastična jela. Bilo da želite da napravite brze zalogaje, doručak, glavno jelo, salatu, čorbu ili dezert, na “My Tasty Pot–u” možete pronaći preko dvesta pedeset predivnih recepata i izabrati idelan za svoj obrok.
Apetajzer kruške sa plavim sirom i Tokajac
Sada imamo čast da uživamo u jednom Tacinom ukusnom apetajzeru, za koji neki kažu da može biti i slatkiš. Uparili smo ga sa vinom Tokaji aszu 5 puttonyos. Ovo vino je idealan par punjenim kruškama, jer je zrelo i intenzivno, sa sočnim slojevima aroma ananasa, kajsije, manga i vanile. Uživaćete u ovom spoju kada Tokajac ohladite na 12°C.
Poznat još od davnina kao vino kraljeva, Tokajac su slavili i mnogi pisci: Lav Tolstoj, Pablo Neruda, Balzak, Flober, Volter… Proverite zašto. A sada idemo na recept.
Potrebni sastojci za dve osobe:
2 kruške
40g Paladinovog plavog sira
12-14 listića nane
2 kašike meda
20g pistaća
2 kašike putera
Priprema
Kruške prepoloviti, izdubiti i izgrilovati sa obe strane. U kruške ubaciti komadiće plavog sira, pistaće, iseckanu nanu, i sve preliti medom.
Ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni na desetak minuta.
Izvaditi iz rerne, a onda ukrasiti nanom i medom.
Mera za društvo
Mera se poveća po potrebi i pozove se društvo. Ja čak nisam morala da zovem prijatelje, sami su najavili svoj dolazak kada sam im pričala o ovom jelu.
Zašto ga ne biste probali i vi? Recept ne može biti jednostavniji. A vino možete poručiti ovde.
Slični članci
Šta kažete na Pošip Čara i Osso buco? Recept vam daruje MyTastyPot
Zamolila sam Tacu iz MyTastyPot da predloži recept koji bi se odlično slagao uz belo suvo vino Pošip Čara. Kako je nedavno od prijatelja iz Black Angus by Forte dobila “Osso buco” odlučila je da napravi savršen spoj vina i hrane. Osso buco je komad junećeg mesa koji u centralnom delu ima kost sa koštanom …
Taljatele sa spanaćem, gorgonzolom i Pinot bianco Schulthausen
Kada bih morala da odlučim koju bih hranu ponela na pusto ostrvo, to bi sigurno bila testenina. Ne samo zato što mi je testenina omiljena hrana, već i zato što se u maloj porodičnoj radionici za izradu domaće testenine „Moje gnezdo” prave posebne testenine, poželela sam da uparim jelo od testenine sa vinom. Ova testenina je posebna …
Tinto de Verano? Pogledajte recept!
Tinto de Verano vam se može svideti ako volite crvena vina, a na visokim temperaturama biste probali letnje osveženje. To je osvežavajuće piće sa pirinejskog poluostrva. Na ovaj način se u Španiji pije crveno vino u prolećnim i letnjim mesecima. U nekim regijama Španije lokalno stanovništvo pije Tinto de Verano, dok turisti biraju mnogo poznatiju …