Tinto de Verano vam se može svideti ako volite crvena vina, a na visokim temperaturama biste probali letnje osveženje.
To je osvežavajuće piće sa pirinejskog poluostrva. Na ovaj način se u Španiji pije crveno vino u prolećnim i letnjim mesecima. U nekim regijama Španije lokalno stanovništvo pije Tinto de Verano, dok turisti biraju mnogo poznatiju Sangriju.
Tinto je veoma je jednostavan za pripremu, a njegov ukus vas može prijatno iznenaditi.
Sastojci za Tinto de Verano
– Pola čaše crvenog vina – Pola čaše Bitter lemona, a može i Sprite-a ili 7 up-a – 1 kolut limuna, pomoranže ili crvenog grejpa
U veliku vinsku čašu stavite 3-4 kockice leda. Dodajte crveno vino, pa prelijte gaziranim sokom.
Zanimljivo je da se ovo piće odlično slaže uz pizzu. Tinto u varijanti sa bitter lemonom se odlično slaže uz Kaprićozu, Funghi ili Vegetarijanu sa pečurkama.
Kada bih morala da odlučim koju bih hranu ponela na pusto ostrvo, to bi sigurno bila testenina. Ne samo zato što mi je testenina omiljena hrana, već i zato što se u maloj porodičnoj radionici za izradu domaće testenine „Moje gnezdo” prave posebne testenine, poželela sam da uparim jelo od testenine sa vinom. Ova testenina je posebna …
Zamolila sam Tacu iz MyTastyPot da predloži recept koji bi se odlično slagao uz belo suvo vino Pošip Čara. Kako je nedavno od prijatelja iz Black Angus by Forte dobila “Osso buco” odlučila je da napravi savršen spoj vina i hrane. Osso buco je komad junećeg mesa koji u centralnom delu ima kost sa koštanom …
Tinto de Verano? Pogledajte recept!
Tinto de Verano vam se može svideti ako volite crvena vina, a na visokim temperaturama biste probali letnje osveženje.
To je osvežavajuće piće sa pirinejskog poluostrva. Na ovaj način se u Španiji pije crveno vino u prolećnim i letnjim mesecima. U nekim regijama Španije lokalno stanovništvo pije Tinto de Verano, dok turisti biraju mnogo poznatiju Sangriju.
Tinto je veoma je jednostavan za pripremu, a njegov ukus vas može prijatno iznenaditi.
Sastojci za Tinto de Verano
– Pola čaše crvenog vina
– Pola čaše Bitter lemona, a može i Sprite-a ili 7 up-a
– 1 kolut limuna, pomoranže ili crvenog grejpa
U veliku vinsku čašu stavite 3-4 kockice leda. Dodajte crveno vino, pa prelijte gaziranim sokom.
Ukrasite citrusom po želji.
Pogledajte još jedan recept ovde.
Slaganje uz hranu
Zanimljivo je da se ovo piće odlično slaže uz pizzu. Tinto u varijanti sa bitter lemonom se odlično slaže uz Kaprićozu, Funghi ili Vegetarijanu sa pečurkama.
P.S. Ako ipak želite čisto vino uz pizzu, odaberite Finca San Martin Tempranillo i poručite ga ovde.
Featured fotografija Ivana Popović @mali_iv
Slični članci
Taljatele sa spanaćem, gorgonzolom i Pinot bianco Schulthausen
Kada bih morala da odlučim koju bih hranu ponela na pusto ostrvo, to bi sigurno bila testenina. Ne samo zato što mi je testenina omiljena hrana, već i zato što se u maloj porodičnoj radionici za izradu domaće testenine „Moje gnezdo” prave posebne testenine, poželela sam da uparim jelo od testenine sa vinom. Ova testenina je posebna …
Šta kažete na Pošip Čara i Osso buco? Recept vam daruje MyTastyPot
Zamolila sam Tacu iz MyTastyPot da predloži recept koji bi se odlično slagao uz belo suvo vino Pošip Čara. Kako je nedavno od prijatelja iz Black Angus by Forte dobila “Osso buco” odlučila je da napravi savršen spoj vina i hrane. Osso buco je komad junećeg mesa koji u centralnom delu ima kost sa koštanom …
Kruške punjene plavim sirom i pistaćima i Tokajac petica
Imamo čast da uživamo u jednom Tacinom ukusnom apetajzeru, za koji neki kažu da može biti i slatkiš. Uparili smo ga sa vinom Tokaji aszu 5 puttonyos.