Kada bih morala da odlučim koju bih hranu ponela na pusto ostrvo, to bi sigurno bila testenina.
Ne samo zato što mi je testenina omiljena hrana, već i zato što se u maloj porodičnoj radionici za izradu domaće testenine „Moje gnezdo” prave posebne testenine, poželela sam da uparim jelo od testenine sa vinom.
Ova testenina je posebna jer se izrađuje ručno sa puno ljubavi. Zdrava je i ne sadrži aditive, dodate soli, šećere, veštačke boje, mirise, arome i konzervanse. Odlično se kombinuje sa mahunarkama, mlečnim proizvodima, nemasnim mesom i povrćem bogatim vlaknima.
U gostima sam kod Sanje Milosavljević koja vodi radionicu za izradu testenine „Moje gnezdo“ i koja nam poklanja recept za taljetele sa spanaćem i sa gorgonzolom, belim lukom, lešnicima i orasima. Kada sam upoznala Sanju, odmah me je osvojila svojim šarmom i entuzijazmom koji širi oko sebe i unosi u sve što radi. Od Sanje sam dobila preukusno jelo koje sam uparila sa vinom Pinot bianco Schulthausen.
Kiseline ovog elegantnog vina iz južnog Tirola posle svakog zalogaja fino čiste usta i spremaju ih za novi zalogaj. Voćno – kremasta struktura vina se sjedinjuje sa masnoćama sira, dok note mandarine daju finu dugačku završnicu.
Potrebni sastojci su:
– 200 g taljatela sa spanaćem „Moje gnezdo“ – 100 g gorgonzole – supena kašika maskarponea – nekoliko čenova belog luka – po 25 g seckanih lešnika i oraha – malo putera – so i beli biber
Priprema:
Propržiti na puteru cele čenove belog luka. Kada omekšaju, ignječiti ih. Dodati maskarpone, gorgonzolu seckanu na kockice, orahe i lešnike. Dodati so i beli biber. Taljatele sa spanaćem skuvati prema uputstvu sa pakovanja i sve sjediniti.
Ovo predivno jelo je veoma jednostavno za pripremu, pa zašto ga ne biste i vi probali? A vino pronađite ovde.
Zamolila sam Tacu iz MyTastyPot da predloži recept koji bi se odlično slagao uz belo suvo vino Pošip Čara. Kako je nedavno od prijatelja iz Black Angus by Forte dobila “Osso buco” odlučila je da napravi savršen spoj vina i hrane. Osso buco je komad junećeg mesa koji u centralnom delu ima kost sa koštanom …
Ako i vi volite crvena vina, ali biste na visokim temperaturama probali i letnje osveženje, možda će vam se svideti Tinto de Verano. To je osvežavajuće piće sa pirinejskog poluostrva. Na ovaj način se u Španiji pije crveno vino u prolećnim i letnjim mesecima. U nekim regijama Španije lokalno stanovništvo pije Tinto de Verano, dok …
Taljatele sa spanaćem „Moje gnezdo“ sa gorgonzolom i Pinot bianco Schulthausen
Kada bih morala da odlučim koju bih hranu ponela na pusto ostrvo, to bi sigurno bila testenina.
Ne samo zato što mi je testenina omiljena hrana, već i zato što se u maloj porodičnoj radionici za izradu domaće testenine „Moje gnezdo” prave posebne testenine, poželela sam da uparim jelo od testenine sa vinom.
Ova testenina je posebna jer se izrađuje ručno sa puno ljubavi. Zdrava je i ne sadrži aditive, dodate soli, šećere, veštačke boje, mirise, arome i konzervanse. Odlično se kombinuje sa mahunarkama, mlečnim proizvodima, nemasnim mesom i povrćem bogatim vlaknima.
U gostima sam kod Sanje Milosavljević koja vodi radionicu za izradu testenine „Moje gnezdo“ i koja nam poklanja recept za taljetele sa spanaćem i sa gorgonzolom, belim lukom, lešnicima i orasima.
Kada sam upoznala Sanju, odmah me je osvojila svojim šarmom i entuzijazmom koji širi oko sebe i unosi u sve što radi. Od Sanje sam dobila preukusno jelo koje sam uparila sa vinom Pinot bianco Schulthausen.
Kiseline ovog elegantnog vina iz južnog Tirola posle svakog zalogaja fino čiste usta i spremaju ih za novi zalogaj. Voćno – kremasta struktura vina se sjedinjuje sa masnoćama sira, dok note mandarine daju finu dugačku završnicu.
Potrebni sastojci su:
– 200 g taljatela sa spanaćem „Moje gnezdo“
– 100 g gorgonzole
– supena kašika maskarponea
– nekoliko čenova belog luka
– po 25 g seckanih lešnika i oraha
– malo putera
– so i beli biber
Priprema:
Propržiti na puteru cele čenove belog luka. Kada omekšaju, ignječiti ih. Dodati maskarpone, gorgonzolu seckanu na kockice, orahe i lešnike. Dodati so i beli biber. Taljatele sa spanaćem skuvati prema uputstvu sa pakovanja i sve sjediniti.
Ovo predivno jelo je veoma jednostavno za pripremu, pa zašto ga ne biste i vi probali?
A vino pronađite ovde.
Uživajte!
Slični članci
Šta kažete na Pošip Čara i Osso buco? Recept vam daruje MyTastyPot
Zamolila sam Tacu iz MyTastyPot da predloži recept koji bi se odlično slagao uz belo suvo vino Pošip Čara. Kako je nedavno od prijatelja iz Black Angus by Forte dobila “Osso buco” odlučila je da napravi savršen spoj vina i hrane. Osso buco je komad junećeg mesa koji u centralnom delu ima kost sa koštanom …
Da li ste čuli za Tinto de Verano? Pogledajte recept!
Ako i vi volite crvena vina, ali biste na visokim temperaturama probali i letnje osveženje, možda će vam se svideti Tinto de Verano. To je osvežavajuće piće sa pirinejskog poluostrva. Na ovaj način se u Španiji pije crveno vino u prolećnim i letnjim mesecima. U nekim regijama Španije lokalno stanovništvo pije Tinto de Verano, dok …