Tinto De Verano - špansko piće uz kaprićozu i miholjsko leto

Tinto de Verano je osvežavajuće piće sa pirinejskog poluostrva. To je način na koji se u Španiji pije crveno vino u prolećnim i letnjim mesecima. U nekim regijama Španije lokalno stanovništvo pije Tinto de Verano, dok turisti biraju sangriju.
 

 
Zanimljivo je da se ovo piće odlično slaže uz pizzu. Tinto de Verano u varijanti sa bitter lemonom se odlično slaže uz kaprićozu, a sigurno i uz funghi ili vegetarijanu sa pačurkama.
 
Veoma je jednostavno za pripremu.
 

 
Sastojci:
 
– Pola čaše crvenog vina (najbolje španskog, a ja sam izabrala Vranac Plantaže)
– Pola čaše Sprite-a / 7 up-a / Remixa (ja sam izabrala Bitter lemon)
– 1 kolut limuna / pomoranže (moj izbor je crveni grejp)
 
U veliku vinsku čašu stavite 3-4 kockice leda. Dodajte crveno vino, pa prelijte gaziranim sokom. Ukrasite citrusom po želji. Tokom Miholjskog leta i zime, smanjite količinu leda i uživajte u isprobavanju i traženju omiljenih kombinacija.
Ako ipak želite čisto vino uz pizzu, možete odabrati Pinot noir Deurić, Pinot grigio Masottina ili Dušicu Matalj.
 
Ako možda želite da istražujete razne kombinacije, pročitajte tekst o 7 pravila kako upariti vino i hranu.
 



© eVino, prodavnica vina i vinske opreme, Beograd, Srbija 2019.
Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions