Taljatele sa spanaćem „Moje gnezdo“ sa gorgonzolom i Pinot bianco Schulthausen

 
Kada bih morala da odlučim koju bih hranu ponela na pusto ostrvo, to bi sigurno bila testenina.

Ne samo zato što mi je testenina omiljena hrana, već i zato što se u maloj porodičnoj radionici za izradu domaće testenine „Moje gnezdo” prave posebne testenine, poželela sam da uparim jelo od testenine sa vinom.

Ova testenina je posebna jer se izrađuje ručno sa puno ljubavi. Zdrava je i ne sadrži aditive, dodate soli, šećere, veštačke boje, mirise, arome i konzervanse. Odlično se kombinuje sa mahunarkama, mlečnim proizvodima, nemasnim mesom i povrćem bogatim vlaknima.

 

 
U gostima sam kod Sanje Milosavljević koja vodi radionicu za izradu testenine „Moje gnezdo“ i koja nam poklanja recept za taljetele sa spanaćem i sa gorgonzolom, belim lukom, lešnicima i orasima.
Kada sam upoznala Sanju, odmah me je osvojila svojim šarmom i entuzijazmom koji širi oko sebe i unosi u sve što radi. Od Sanje sam dobila preukusno jelo koje sam uparila sa vinom Pinot bianco Schulthausen.

 

 

Kiseline ovog elegantnog vina iz južnog Tirola posle svakog zalogaja fino čiste usta i spremaju ih za novi zalogaj. Voćno – kremasta struktura vina se sjedinjuje sa masnoćama sira, dok note mandarine daju finu dugačku završnicu.

 

Potrebni sastojci su:

– 200 g taljatela sa spanaćem „Moje gnezdo“
– 100 g gorgonzole
– supena kašika maskarponea
– nekoliko čenova belog luka
– po 25 g seckanih lešnika i oraha
– malo putera
– so i beli biber

 
Priprema:

Propržiti na puteru cele čenove belog luka. Kada omekšaju, ignječiti ih. Dodati maskarpone, gorgonzolu seckanu na kockice, orahe i lešnike. Dodati so i beli biber. Taljatele sa spanaćem skuvati prema uputstvu sa pakovanja i sve sjediniti.

 

 
Ovo predivno jelo je veoma jednostavno za pripremu, pa zašto ga ne biste i vi probali?
Živeli!© eVino, prodavnica vina i vinske opreme, Beograd, Srbija 2020.
Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions