Losos iz rerne i Chardonnay Lastar

Svež losos ostaviti u marinadi 2 sata pre pečenja.
Marinada: maslinovo ulje, ruzmarin, so i biber po želji, peršunov list sitno iseckan i sitno seckan beli luk.
 

 
U vatrostalnu posudu staviti da se peče na 170 stepeni, 250g lososa po osobi.

Vatrostalnu posudu pokriti folijom do pred kraj pečenja oko 20 minuta.
Otkriti losos poslednja 3-4 minuta.
 
Služiti uz rukolu, ili šparglu, po želji, a ako imate ideju za nešto drugo kao prilog, slobodno podelite sa nama!

Uz ovako spremljenog lososa pili smo Chardonnay Lastar.
 

 
Ovaj recept i divne fotografije nam je poklonila Valentina Pavković.

Još vina koja se slažu uz lososa možete pronaći ovde.
 
Uživajte!



© eVino, prodavnica vina i vinske opreme, Beograd, Srbija 2020.
Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions