Kruške punjene plavim sirom i pistaćima i Tokajac petica

 
Ako zbog nekoga počnem češće da kuvam, to će biti zbog Tanje Miletić koja me inspiriše svojim receptima. Na svom blogu “My Tasty Pot”, Taca od kuvanja pravi umetnost, svoja jela fotografiše tako da nam pođe voda na usta kada ih gledamo. Njen moto je „Love&Food“, a sa nama deli ljubav i recepte za fantastična jela. Bilo da želimo da napravimo brze zalogaje, doručak, glavno jelo, salatu, čorbu ili dezert, na “My Tasty Pot–u” možemo pronaći preko dvesta pedeset predivnih recepata i izabrati idelan za taj dan i obrok.

 

 
Za nas koji želimo još više, Taca redovno održava radionicu kuvanja “Fun&Dining” gde pokazuje kako se spremaju divna jela po autentičnim recepturama. Učesnici radionice doprinose magiji jela, a kad je sve spremno u opuštenoj atmosferi se degustiraju kulinarska čuda i vina vinarije Cilić.
 
Sada imamo čast da uživamo u jednom Tacinom ukusnom apetajzeru, za koji neki kažu da može biti i slatkiš. Uparili smo ga sa vinom Tokaji aszu 5 puttonyos. Ovo vino je idealan par punjenim kruškama, jer je zrelo i intenzivno, sa sočnim slojevima aroma ananasa, kajsije, manga i vanile.
 
Za dve osobe:

2 kruške
40g Paladinovog plavog sira
12-14 listića nane
2 kašike meda
20g pistaća
2 kašike putera
 

 
Kruške prepoloviti, izdubiti i izgrilovati sa obe strane. U kruške ubaciti komadiće plavog sira, pistaće, iseckanu nanu, i sve preliti medom.
Ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni na desetak minuta.
Izvaditi iz rerne, a onda ukrasiti nanom i medom.
 
Mera se poveća po potrebi i pozove se društvo. Ja čak nisam morala da zovem prijatelje, sami su najavili svoj dolazak kada sam im pričala o ovom jelu.
 

 

Zašto ga ne biste probali i vi? Ili biste možda ipak izabrali još neki recept sa “My Tasty Pot-a”? A možda biste učili da spremate đakonije na radionici?
 
Za šta god da se odlučite, uživaćete u ljubavi i hrani!© eVino, prodavnica vina i vinske opreme, Beograd, Srbija 2019.
Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions