Vinska kultura se širi sve više i poznavanje vina je postalo deo bontona.
Ako voliš vina, zašto ne bi naučio/la osnovna pravila degustacije i prepoznavanja vina?
Uz degustaciju pričamo o karakteristikama belih vina, kako se prave i od kojih sorti, prepoznajemo primarne i sekundarne arome, a negde i tercijarne arome i biramo ukuse koji nam se najviše dopadaju.
Posle treninga ćeš moći da prepoznaš karakteristike belih vina i da jasno izraziš zapažanja o vinu koje degustiraš.
Ne moraš da misliš da je ovaj kurs vina najbolji samo zato što ćeš naučiti mnoštvo korisnih stvari o vinu, već i zato što ti predavač pomaže da brzo pronađeš svoj ukus u vinu ili možda čak otkriješ da ti se sviđa nešto što nikada ne bi probao/la.
Teme:
– Karakteristike i najčešće sorte belih vina
– Kako se pravi belo vino
– Degustacija vina – četiri bela vina iz različitih regiona Srbije
– Zapažanja sa degustacije
– Pitanja i odgovori
Predavač je Miloš Pavlović, diplomirani inženjer agroekonomije i jedan od najboljih poznavalaca kako vina iz Srbije i regiona, tako i vina Starog i Novog sveta.
Očekujemo te u subotu 28.04.2018. u 18 h u sobi za hedonizam, IL PRIMO škole za kuvanje, Dinarska 8 da uživamo zajedno.
Ukupno trajanje 1 h 30 min.
U cenu treninga je uključena i degustacija 4 vrste belih vina (tamjanika, sauvignon blanc, chardonnay, pinot blanc).
Tu sam za tebe za sva pitanja i za prijave, jer u vinu je radost, zar ne? 🙂
Danica Savić
063/368-995
© eVino, prodavnica vina i vinske opreme, Beograd, Srbija 2019.
Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions