Dingač Matuško

Dingač je crveno suvo vino od autohtone dalmatinske sorte plavac mali. Dingač se pravi isključivo od grožđa koje se dobija sa položaja Dingač na poluostrvu Pelješac.
Vinogradi se nalaze na strani koja se okomito spušta na morskoj obali tako da je prilazak vinogradima težak.
Ovo grožđe je ekološki proizvod zato što izostaje upotreba bilo kakvih hemijskih sredstava za zaštitu.
Dominira miris crvenog voća, a telo vina je jako, ukus pun. Osećaju se crveno voće, moka, nijanse vanile. Nakon gutljaja još dugo ostaje produženi ukus u ustima.

Temperatura serviranja 18° C

0/75 l

Vino obavezno dekantirati sat vremena pre konzumiranja.

Odlično se slaže sa biftekom i crvenim mesima, jakim sirevima.



© eVino, prodavnica vina i vinske opreme, Beograd, Srbija 2017.
Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions