Teletina sa sosom od lisičarke i Sauvignon blanc Quet

20160814_162302

1 kg telećeg mesa (plećka)
1 šolja maslinovog ulja
1 ravna supena kašika soli
biber po ukusu

Meso izbušiti i premazati marinadom od maslinovog ulja, soli i bibera i ostaviti u frižideru da prenoći.
Naredni dan peći pola sata na 250 stepeni pokriveno folijom, a posle otkriti, okrenuti meso i peći još pola sata. Ako je veća količina mesa povećava se vreme pečenja (1,5 kg mesa se peče 1,5 h, 2 kg mesa se peče 2 h).

20160814_162316

Sos od lisičarke

300 g lisičarke u salamuri
2 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 dl belog vina
maslinovo ulje
pavlaka za kuvanje

Izdinstati beli i crni luk na malo maslinovog ulja dok se luk ne zacakli. Dodati lisičarke i dinstati 15 minuta. Dodati 1 dl vina i dinstati još 5 minuta. Dodati pavlaku za kuvanje na kraju i promešati.

20160814_184619

Servira se isečena teletina, preko sos i narendan sir grana padano. Uz Sauvignon blanc Quet.



© eVino, prodavnica vina i vinske opreme, Beograd, Srbija 2017.
Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions