Ramstek sa sosom od smrčaka i Prokupac Ivanović

za blog ramstek sa smrckom

Ramstek pripremiti 2-5 dana pre spremanja na roštilju. Sa obe strane u meso prvo utrljati so, zatim senf, a onda maslinovo ulje. Ovako spremljene šnicle staviti u zatvorenu posudu u frižider na najhladniju policu do pripreme.

Sos od smrčaka za 3 kg mesa:

200 g smrčaka

3 čena belog luka

150g crnog luka

maslinovo ulje

so

biber

250 ml suvog belog vina

grana padano sir

Na ulju propržiti sitno iseckan crni i beli luk i dodati krupno isečene smrčke. Dinstati 5 minuta, posoliti, pobiberiti i preliti belim vinom. Kuvati dok alkohol ne ispari, oko 2 minuta.

Meso ispeći na roštilju da bude srednje pečeno kako bi ostalo sočno, preliti sosom od smrčaka, a preko narendati grana padano sir.

Za uživanje uz rasmtek sa sosom od smrčaka preporučujemo Prokupac Ivanović.

 



© eVino, prodavnica vina i vinske opreme, Beograd, Srbija 2017.
Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions