• Pošip Čara i Osso buco – recept MyTastyPot

    Zamolili smo Tacu iz MyTastyPot da predloži recept koji bi se odlično slagao uz belo suvo vino Pošip Čara. Kako je nedavno od prijatelja iz Black Angus by Forte dobila “Osso buco” odlučila je da napravi savršen spoj vina i hrane. Osso buco je komad junećeg mesa koji u centralnom delu ima kost sa koštanom …

    Još
  • Vino online

    Kako napraviti degustaciju vina

    1. Izaberite temu Jedna od najbitnijih stvari za degustaciju je odluka o tome koja će se vina degustirati. Zato je dobro odabrati temu prema kojoj će biti napravljen izbor vina. Neki od predloga su: – Izaberite nekoliko vina (3-6) iz iste regije ili države, npr. Fruška gora, Župa, Francuska, Novi Zeland, Tokaj ili Italija– Izaberite jednu vrstu vina npr. sovinjona ili …

    Još
  • 7 vina za letnje vibracije

    U ovom izboru 7 veličanstvenih letnjih vina dominira sorta Sauvignon blanc jer su vina od ove sorte veoma osvežavajuća, reska, sa aromama tropskog voća i citrusa. Mehurići penušavog vina ulepšavaju letnju opuštenost i vraćaju svetu radost. Tu su i morska vina, Pošip sa Korčule i istarska Malvazija koja nam daju mediteranske ukuse i mirise, i …

    Još
  • Koje vino pokloniti posebnoj osobi

    Možda vam treba poklon za dragu osobu, za poslovnog partnera ili poklon zahvalnosti za osobu koju ne poznajete veoma dobro. Ovo je lista predloga koji vam mogu pomoći da napravite pravi izbor. 1. Vino za poslovnog partnera Châteauneuf-du-Pape Grande Reserve Papale je crveno vino, rustično, baršunasto, toplo na paleu, sa začinskim i aromama crnog voća. Napravljen …

    Još
  • Najlakši način za uparivanje hrane i vina – prema sortama

    Možda imate vino i želite da spremite hranu uz njega? Možda najviše volite neku sortu i želite da znate koja se hrana dobro slaže uz nju? A možda vam je potrebno da uparite vino uz jelo koje spremate.Karakteristike vina možemo primetiti prema sortama, pa prema tome i lako prepoznati hranu koja se sa njima idealno …

    Još
  • 7 pravila kako upariti vino i hranu

    Vino se najbolje slaže uz dobro društvo i jela napravljena sa ljubavlju. A kada uparite vino i hranu na pravi način, možete dobiti predivan spoj ukusa, mirisa, boja i osećaja.Usklađivanje hrane i vina je veoma kompleksno, ali postoje osnovna pravila koja je lako usvojiti. Pre svega, važno je znati da se prvo proguta zalogaj, a …

    Još
  • Kruške punjene plavim sirom i pistaćima i Tokajac petica

    Imamo čast da uživamo u jednom Tacinom ukusnom apetajzeru, za koji neki kažu da može biti i slatkiš. Uparili smo ga sa vinom Tokaji aszu 5 puttonyos.

    Još
  • Taljatele sa spanaćem „Moje gnezdo“ sa gorgonzolom i Pinot bianco Schulthausen

    Kada bih morala da odlučim koju bih hranu ponela na pusto ostrvo, to bi sigurno bila testenina. Ne samo zato što mi je testenina omiljena hrana, već i zato što se u maloj porodičnoj radionici za izradu domaće testenine „Moje gnezdo” prave posebne testenine, poželela sam da uparim jelo od testenine sa vinom. Ova testenina je posebna …

    Još
Ažuriranje…
  • Nema proizvoda u korpi,